Opnieuw Trias LZV voor Van Duijvenbode VDT

Trias Trailers in Apeldoorn heeft een tweede LZV afgeleverd aan Van Duijvenbode Transport uit Rijnsburg. De combinatie bestaat uit een Volvo FH motorwagen met twee uitwisselbare middenas-aanhangwagens.

De beide aanhangwagens zijn voorzien van een naloop-fusee gestuurde laatste as. De aanhangwagens zijn uitwisselbaar maar onder de één zit een onderschuivende laadklep. De andere aanhangwagen is uitgerust met een klapbumper. Beide aanhangwagens zijn uitgevoerd als doorlader waardoor voor één dockshelter de complete combinatie beladen of gelost kan worden. De chassis zijn naar Trias gebruik volledig gegalvaniseerd voor een lange levensduur. De combinatie is uitgerust met TRS transportkoeling.

De 25,25 meter lange combinatie is ten opzichte van de eerste op een aantal punten geoptimaliseerd. Het unieke is dat de drie losse delen verwarmen, koelen of vriezen. Qua laadvermogen passen er maar liefst 35 veilingkarren in, of 68 zogenaamde CC-karren. Aan palletlading passen er 52 Europallets in of 42 blokpallets. De doelstelling was een zo hoog mogelijke beladingsgraad en daar voldoet deze combi aan. Met leeg fust laden de beide VDT eco-combi's net zo veel als vijf trekker-oplegger combinaties.

DEEL HET