Nooteboom: Manoovr 3+7 met multidolly

De introductie van de Manoovr MPL semidieplader in oktober 2015 was zeer succesvol. In slechts enkele maanden tijd zijn al ruim 250 Manoovr aslijnen verkocht en afgeleverd in een groot aantal landen in Europa. De voordelen van de Manoovr zijn volgens Nooteboom een lage laadvloer van 780 mm, de toegestane aslast van 12 ton/aslijn, de veerweg van 500 mm, een bandenkilometrage van minstens 300.000 km en de gunstige ‘total cost of ownership’. 

Op de komende Bauma beleeft de 10-aslijnen Manoovr met afneembare Multidolly zijn wereldprimeur. Met een totaalgewicht van 150 ton bij 80 km/uur is deze MPL-150-37(V) op dit moment de grootste Manoovr semidieplader met het hoogste nuttig laadvermogen in het programma. De MPL met Multidolly is volgens Nooteboom een uitstekend alternatief voor een deel van de moduletrailers. Met als belangrijke voordelen, volgens Nooteboom, de eenvoudige bediening, het lage eigengewicht en de enkel of dubbel uitschuifbare laadvloer met eventueel extra verlengdelen.

Aanpasbare besturing

De besturing van het achterasstel van de Multidolly kan hydraulisch worden aangepast om zowel in- als uitgeschoven een optimale besturing te waarborgen. De Manoovr loopt zowel in- als uitgeschoven perfect achter de trekker en heeft daardoor een minimale bandenslijtage, garandeert Nooteboom.  

DEEL HET