Nooteboom levert Super Wing Carriers

Het Portugese Laso Transportes uit Malveira heeft haar vloot voor het windmolenvervoer uitgebreid met een fikse bestelling bij Nooteboom. Laso mag als vaste klant van de Hollandse diepladerspecialist gezien worden. De Portugezen bestelden zes Super Wing Carriers voor het vervoer van extreem lange rotorbladen en een aantal uitschuifbare 3-assige semi-diepladers. De SWC Super Wing Carriers zijn inmiddels nagenoeg allemaal uitgeleverd en zijn volop in bedrijf. In het afgelopen half jaar heeft Laso voor ruim 9 miljoen euro geïnvesteerd in 70 Nooteboom trailers en in nieuwe trucks, waaronder de nieuwe Mercedes SLT 250 tonner.

LASO2lrLaso is volgens Nooteboom veruit de grootste transporteur in het windmolenvervoer in Spanje en Portugal en behoort tot de absolute Europese toppers op dit gebied. De Portugezen beschikken over onder andere de Mega Windmill Transporter, om alle aan de windturbine industrie gerelateerde transporten te kunnen uitvoeren. Het wagenpark is met de Nooteboom opleggers dusdanig multifunctioneel en universeel ingericht dat componenten van alle merken windmolen producenten kunnen worden vervoerd. Niet alleen binnen Europa, maar ook ver daarbuiten.

Laso Transportes SA is tevreden over Nooteboom: ‘De keuze voor de Nooteboom SWC Super Wing Carrier was voor ons duidelijk. Het is gewoon de beste transportoplossing voor het vervoer van lange vleugels. De enorme wendbaarheid, flexibiliteit en stabiliteit zijn voor ons van onschatbare waarde om op de meest efficiënte wijze de transporten te kunnen uitvoeren. Ondanks de enorme afmetingen van de vleugels, kunnen wij met de SWC op elke losplaats de vleugel afleveren. Het grote bedieningsgemak van deze oplegger maakt hem zeer populair bij onze chauffeurs.’

Laso Transportes SA, met zijn hoofdzetel in het Portugese Malveira, is een van de grootste speciaal transporteurs in Europa met een zeer grote specialisatie in het windmolenvervoer. De vloot bestaat uit meer dan 850 eenheden. Voor wat betreft het getrokken materieel heeft Laso inmiddels ruim 200 Nooteboom opleggers, variërend van eenvoudige 3-assige semi-diepladers tot aan de meest geavanceerde Super Wing Carriers en Mega Windmill Transporters.

DEEL HET