Nooteboom Euro-PX 2+5 voor Boer B.V.

Boer B.V. uit Meerkerk heeft onlangs een nieuwe zwaartransport combinatie in gebruik genomen. Achter een nieuwe Volvo FM vijf-assige trekker is een Nooteboom 2+5 dieplader gekoppeld.

De trekker is rondom luchtgeveerd en voorzien van een 9-tons luchtgeveerde en hefbare as waardoor de combinatie bijzonder wendbaar is. De truck wordt ingezet voor het vervoer van onder andere heimachines. Hiervoor is gekozen voor een extra lage cabinehoogte. De Volvo FM werd geleverd door Volvo Group Truck Center uit Gorinchem.

De Volvo FM van Boer B.V. beschikt over een vermogen van 540 pk en wordt ingezet voor het vervoer van heimachines. Hiervoor is ook een speciale Nooteboom Pendel-X Eurodieplader 2+5, type EURO-136-25(ICP), aangeschaft. Het GCW van deze combinatie inclusief Volvo FM bedraagt 150 ton en biedt een nuttig laadvermogen van 99,9 ton. De dieplader is voorzien van een demontabele lage ligger laadvloer, die Boer B.V. kan wisselen met een kort koppelstuk. Hiermee kan de combinatie ook worden ingezet als 7-aslijnen Pendel-X semi-dieplader voor het vervoer van zware geconcentreerde ladingen. Aangezien de heimachines over de cabine heen steken, is gekozen voor een Volvo FM met verlaagde cabinehoogte.

De Volvo FM 10x4 is door Terberg Techniek voorzien van een tweede gestuurde, luchtgeveerde en hefbare as met een capaciteit van 9 ton. Door toevoeging van deze gestuurde voorloopas en de 10-tons gestuurde naloopas is de truck bijzonder wendbaar. Arjan Burger, mede-eigenaar Boer B.V. legt uit: “Naast de mogelijkheid voor een lage cabinehoogte met een hoog vermogen van 540 pk waarin Volvo Trucks uniek is, was de wendbaarheid van de truck voor ons de belangrijkste reden voor deze Volvo FM te kiezen. Wij rijden vaak op bouwplaatsen waar erg weinig ruimte is. Chauffeurs moeten hun uiterste best doen om de combinatie zonder schades op de juiste plaats te krijgen. Dat het voertuig eenvoudig te manoeuvreren is, is dus uitermate belangrijk.”

 

DEEL HET