Nieuws bij HIAB op BedrijfsautoRAI

Hiab toont op de stand een primeur in de vorm van een nieuwe generatie autolaadkranen. De nieuwe BIG-5 kranen zijn voorzien van nieuwe slimme techniek voor meer stabiliteit en nuttige hijslast. Zo voelt het VLS veiligheids systeem nu ook wat er aan ballast op de truck zelf staat. Dat wordt meegerekend in de veiligheids calculaties. Verder zijn er nieuwe 6- en acht meter steunpoten die voortaan sneller werken door toepassing van één enkele cilinder.  

Ander nieuws bij Hiab betreft ondermeer de nieuwe Z-kraan. Deze is opvouwbaar achter de cabine met een standaard grijper. Daar mist dus geen hapje uit zoals bij andere oplossingen. Nieuw is verder dat Hiab kiest voor geboute verbindingen. Dat geldt niet alleen voor de autolaadkranen maar ook voor de afzetsystemen. Alles wordt door Hiab in de juiste kleur aangeleverd waarna de opbouw op het voertuig eenvoudig is.  

Nieuws is er ook van het Hiab merk Zepro laadkleppen. Zo toont het merk een drie tons achtersluitende laadklep. De belasting van drie ton geldt op 100 cm vanuit de laadvloer van de truck en daarmee heeft deze laadklep extra veel technische reserve.

 

DEEL HET