Nieuw D-TEC Combitrailer en 40 ft chassis voor Sneepels

Om een compleet gamma aan containerchassis aan te kunnen bieden, heeft D-TEC de afgelopen jaren verschillende nieuwe trailers geïntroduceerd. Onlangs leverde het bedrijf een licht en vast 40’ chassis van 3.750 kg,  en een 4-assige Combitrailer. Beide trailers zijn bestemd voor Sneepels Transport v.o.f. uit Geldermalsen. ''Wij waren op zoek naar een kwalitatief goede trailer, met een zo laag mogelijk eigen gewicht,'' aldus Sneepels.  

Sneepels heeft zich gespecialiseerd in het vervoer van koelcontainers en rijdt voornamelijk tussen Nederland en Duitsland/Zwitserland. Om die reden is het 40’ chassis aangeschaft, om zware 40’ koelcontainers de grens met Zwitserland te laten passeren. Hierbij wordt de combinatie truck-trailer gewogen en wie te zwaar wordt bevonden komt het land niet in. Sneepels: ‘Wij waren op zoek naar een kwalitatief goede trailer, met een zo laag mogelijk eigen gewicht.’ De nieuwe Combitrailer wordt zowel in het binnenlandvervoer gebruikt, als op Zwitserland. Hierbij bestaat de mogelijkheid om het voor- en achterstuk apart de grens over te rijden met een 20’ container.     

Ruud en Francisca Sneepels zijn begin jaren ‘90 samen een transportbedrijf gestart. Samen op de bok van een motorwagen/aanhangwagencombinatie voor hout, pallets en later ook voor de glasfabriek in Leerdam. De combinatie werd ingeruild en er kwam een trekker met een containerchassis voor terug. De markt van de containers hebben ze sindsdien niet meer de rug toegekeerd. Inmiddels heeft Sneepels met eigen chauffeurs en charters elke dag zo’n tien auto’s in te plannen. Ruud doet de buitenlandplanning, Francisca de boekhouding. Hun twee zoons zijn inmiddels ook werkzaam in het bedrijf, als chauffeur en planner binnenland. 


DEEL HET