Mooie cijfers voor Wielton

De Poolse trailerbouwer Wielton heeft een productierecord gerealiseerd in 2015. Het afgelopen jaar werden er voor het eerst meer dan 7.000 trailers gebouwd. Het waren er 7.054 om precies te zijn en de productieaantallen van de bedrijven die Wielton heeft overgenomen elders in Europa, zitten hier nog niet bij. 

Het afgelopen jaar nam Wielton het Franse Fruehauf over. Dit bedrijf produceerde in 2015 zo'n 4.000 trailers. De Italiaanse merken die Wielton overnam, Merker, Viberti en Cardi, kwamen het afgelopen jaar niet verder dan 400 eenheden. Tel je dit alles op bij Wielton, dan zou dit bedrijf aan de 12.000 trailers komen en dat is ongeveer even veel als Kögel. 

Vooralsnog heeft Wielton echter alleen een meerderheidsbelang in Fruehauf. De bedoeling is om het Franse bedrijf in 2017 helemaal over te nemen. De fabriek in Auxerre blijft als het aan Wielton ligt, gewoon in bedrijf. 

In Italië heeft Wielton andere plannen. De grote KTL-installatie van Merker willen de Polen daar demonteren en bij hun eigen fabriek in het Poolse Wielun weer opbouwen. 

Wielton wil de nummer drie van Europa worden. Behalve in de Benelux, waar DAF-dealer Loven de import verzorgt, heeft het bedrijf ook een importeur in Duitsland, bij Frankfurt. 

DEEL HET