Moeijes investeert in 18 combi's van drie merken

Moeijes Internationale Transporten investeert momenteel in nieuwe combinaties. Het gaat om FRC gekeurde volumecombi's met Burgers, SOR en Heiwo opbouwen, en om TRS transportkoeling en aanhangwagens van System en Fliegl.

Moeijes zet met de nieuwe volumecombi's in op drie merken. Zo zijn er zes Volvo FH's afgeleverd, die zijn voorzien van Burgers opbouwen. Zes Mercedes-Benz Actros trucks zijn met SOR opgebouwd en de zes DAF's XF hebben een Heiwo opbouw. De uitvoering van alle trucks is gelijk, dus met volledige luchtvering, predictive cruise-control en de grootste cabine die leverbaar is.

De opbouwen hebben zowel in de motorwagen als in de aanhangwagen een inwendige hoogte van 292. Deze hoogte wordt in de FRC gekeurde laadbakken gerealiseerd door gebruik te maken van 295/60 banden op 22,5 inch wielen rondom. Op de vooras past Moeijes lage en brede 355/50 banden toe. De 'System' aanhangwagen chassis zijn volledig gegalvaniseerd en aangeschaft via Heiwo.

De transportkoeling werd geleverd door TRS. Onder de motorwagen is een onderschuivende D'Hollandia twee tons laadklep gemonteerd. Verder liet Moeijes extra grote aluminium brandstoftanks monteren met een inhoud van 1000 liter.

Moeijes heeft gekozen voor extra beveiliging van de laadruimte door zware sloten op de deuren, zowel van binnen als zichtbaar van buiten. Met name in het vervoer op Engeland is dat momenteel een hot item. Moeijes koos voor veiligheidsloten van SBS en zogenaamde padlock sloten.

DEEL HET