Michelin komt met een brandstofgarantie

Het is nog niet eerder vertoond dat een bandenfabrikant die belooft dat het allemaal nog zuiniger en duurzamer kan, hier ook een garantie voor wil tekenen. Toch is dat wat Michelin heeft geïntroduceerd op de CV Show vorige week in Birmingham. Aan de introductie van Effitires is natuurlijk uitgebreid onderzoek vooraf gegaan. Daaruit kwam naar voren dat er bij tal van fleets een verbetering van het verbruik van anderhalve liter per honderd kilometer te behalen valt. Het moge duidelijk zijn dat het niet eenvoudig zal zijn om dit aan te tonen. Zit die verbetering daadwerkelijk in de banden? Uit het persbericht blijkt dat Michelin blaakt van zelfvertrouwen. Er wordt gesproken over de vele klanten en de vele ervaringen die het merk uit de praktijk heeft.

Michelin kan gebruik maken van een rijke expertise dankzij de ruim 300.000 voertuigen die haar 800 bandenexperts over heel Europa volgen. Tot het aanbod van “Effitires met afgesproken brandstofbesparing” behoort een hulpdienst bij bandenpech die 24 uur per dag beschikbaar is en binnen de afgesproken twee uur ter plekke is.

Met Effitires zet Michelin een algemeen ecosysteem neer dat is gericht op vermindering van het brandstofverbruik. In ruim anderhalf jaar tijd heeft Michelin de gecontracteerde vloten in staat gesteld om per voertuig gemiddeld 1,5 liter brandstof per 100 kilometer te besparen. Geëxtrapoleerd naar de circa 2,5 miljoen vrachtwagens voor lange afstanden die er zijn in Europa, biedt deze dienst volgens Michelin een potentiële besparing van 3.375 miljoen liter brandstof waardoor 9 miljoen ton minder CO2 zou worden uitgestoten. Daarmee wordt dus jaarlijks zo een € 3.375 miljoen aan waarde gecreëerd voor de transportindustrie, zegt Michelin.  

 

DEEL HET