Melis vervoert fluisterstil en babyzacht

Het bijna honderd jaar jonge Melis Transport zet koeltrailers in met PIEK keurmerk voor superstille distributie. Zelfs een baby slaapt door is de boodschap en dat bewijst Mads, het zoontje van directeur Marwin Melis vanaf de zijkant.

Melis transport wordt inmiddels door de vierde generatie Melis gerund. Marwin Melis vormt die vierde generatie en de vijfde staat inmiddels afgebeeld op de zijkant van de nieuwste trailer. Zoontje Mads ondersteunt de boodschap dat Melis fluisterstil distribueert dankzij de PIEK gecertificeerde opleggers.

Melis Transport beschikt over vijf koeltrailers. Deze koelauto’s zijn allen uitgerust met dubbele verdampers, laadklep en stuuras. Bovendien zijn de voertuigen PIEK-gecertificeerd waardoor distributietransport – veelal gelegen in woonwijken - in de avonduren en ’s nachts mogelijk is. Daarnaast maken de chauffeurs van Melis Transport een belangrijk onderdeel van het geheel uit. Marwin Melis: “We zetten alleen correct opgeleid personeel in zodat de voedsel- en verkeersveiligheid kunnen worden gegarandeerd.”

IFS-certificaat

Het toevoegen van koelvervoer aan de bedrijfsactiviteiten van Melis Transport is niet zo maar uit de lucht komen vallen. Marwin Melis: “Wij doen al jaren contracttransport en we wilden ons daar meer in verbreden. We hebben daarom de keuze gemaakt om te investeren in koeltransport. We rijden nu bijvoorbeeld veel voor Lidl in Weert. Het toevoegen van zo’n specialistische tak van transport, heeft een goede voorbereiding nodig. Daarom hebben wij het IFS certificaat behaald waarmee we laten zien dat we alles in huis hebben als goede speler op het gebied van geconditioneerd vervoer.”

PIEK

Alle vijf de koeltrailers van Melis Transport zijn uitgerust met Thermo King units type SLXe Spectrum Whisper Pro. Deze units zijn bij uitstek geschikt voor vervoer van goederen bij verschillende temperaturen. Daarnaast zijn de units PIEK gecertificeerd. Op alle machines is een Thermo King onderhoudscontract afgesloten. “De trailers zijn van het merk Heiwo”, legt Marwin Melis uit. “Daar doen we al jaren zaken mee en hebben we goede ervaringen mee. Ook zij gaan voor de lange-termijn, een filosofie die naadloos aansluit bij Melis.”

Het totale wagenpark van Melis Transport bestaat uit 55 trucks van verschillende merken waarmee zo’n 70 eigen chauffeurs van Melis de weg op gaan. De vijf nieuwe koeltrailers zijn aangeschaft ter uitbreiding van het wagenpark ten behoeve van een nieuwe klant. “Ook dat past in onze filosofie: wij investeren graag in onze klanten en in nieuwe opdrachtgevers”, aldus Marwin Melis. 

Relatie

Dat Marwin Melis bij de aanschaf van de nieuwe koeltrailers voor het merk Thermo King heeft gekozen, is niet zo maar een keuze geweest. “Naast kapitein van Melis Transport, sta ik ook aan het roer van carrosseriebedrijf Truckherstel.nl. Daar hebben we met Thermo King diverse projecten gedaan zoals het opbouwen van nieuwe koelbakken met een koelmotor. Zodoende is er een fijne band en samenwerking ontstaan.”

 

 

 

 

 

DEEL HET