Luchtvrachttrailers van Van Eck voor Bergwerff

Onlangs leverde trailerbouwer Van Eck aan Bergwerff Transport bv uit Ridderkerk zes luchtvrachtkoeltrailers met GDP-Pharma certificaat en TAPA-TSR1 certificering. De 20 jaar lange samenwerking tussen Van Eck en Bergwerff Transport bv wordt met deze zes voertuigen bezegeld met het 41e voertuig!

Met deze zes mega koeltrailers met rollenbanen kan Bergwerff Transport bijvoorbeeld vier maindeckpallets per voertuig vervoeren: twee stuks met een afmeting van drie meter hoog en twee stuks met een afmeting van 2.90 meter hoog. Deze voertuigen zijn alle uitgerust met een GDP-Pharma certificaat en hierdoor geschikt voor het vervoer van medicijnen bij een gecontroleerde constante temperatuur. Daarnaast is dit voertuig uitermate flexibel inzetbaar voor onder andere koelvrachten, medicijnen en bloemen-planten.

Om de verlader en eindklant maximale zekerheid en controle over de goederen te bieden zijn deze opleggers uitgevoerd met een geavanceerd, via GPS bedienbaar, sloten- en alarmsysteem. Ook de temperatuur controle en de aansturing van de koelmachine kan op afstand gecontroleerd en bijgesteld worden. Tevens krijgt de planning via deze systemen inzicht in technische gegevens van de oplegger tijdens het rijden.

De drie meter hoge en tot zes ton zware luchtvrachtpallets kunnen volgens Van Eck probleemloos geladen en gelost worden met behulp van een in de vloer geïntegreerd rollenbaansysteem. Het systeem bestaat uit vier pneumatische rollenbanen met 2 rollen van totaal 109 mm breed. De engineering heeft de rollenbanen zodanig ontworpen dat zich volgen Van Eck geen vuil kan ophopen in de goten van de baan, waardoor de betrouwbaarheid en de levensduur van het systeem wordt verlengd.

In tegenstelling tot andere fabrikanten zijn de rollenbanen in plaats van één slang, voorzien van twee slangen die aan weerszijden van de rollenbanen zijn gemonteerd. Door de twee slangen zijn de rollenbanen volgens Van Eck sterker en ontstaat er een hogere druk om de rollen met de lading te heffen.

Bergwerff Transport bv heeft voor Van Eck gekozen vanwege de hoge isolatiewaarde van de mega koelcarrosserieën. De afgelopen jaren zijn de luchtvaartmaatschappijen naar haar vervoerders steeds strenger gaan controleren op de ATP-certificering van het transportmaterieel. Ook is het ATP-certificaat een belangrijke basis voor de GDP-Pharma certificering. Voor veel voertuigbouwers is het, vanwege de grote inwendige hoogte van luchtvrachtvoertuigen, niet eenvoudig om een ATP-certificaat te behalen op de carrosserie, zegt Van Eck. Op bepaalde uitvoeringen van de luchtvrachtvoertuigen kan Van Eck ook het ATP-certificaat klasse FRC leveren. Deze voertuigen worden desgewenst ook geleverd met een TÜV-XL ladingscertficaat.

Bergwerff Transport is ruim 30 jaar een actieve speler in het transport met een ruime ervaring in de luchtvrachtindustrie. Met als werkgebied heel Europa en in het bijzonder Italië is Bergwerff breed inzetbaar door zijn grote verscheidenheid in het wagenpark. Van klein tot extra groot, hangend, waardevol, gekoeld of met rollenbanen. Grootvolumetrailers zijn sterk vertegenwoordigd in het wagenpark. 

DEEL HET