Luchtenberg levert Finse Kaupe oplegger

Luchtenberg Carrosserie uit Uithuizermeeden heeft een partnership met het Finse Kaupe overeengekomen. In principe gaat het om de uitwisseling van opbouwen en delen daarvan maar onlangs werd er een complete Kaupe oplegger afgeleverd aan een Nederlandse klant.

De overeenkomst tussen Luchtenberg en Kaupe heeft met name betrekking op de levering van vouwwanden aan Luchtenberg voor klanten die dat systeem wensen. In dit geval werd er echter een compleet in Finland geproduceerde Kaupe oplegger afgeleverd.

Eigenrijder Alfred van den Heuvel uit Amerongen is de trotse eigenaar van de Kaupe plywood oplegger met een vouwwand aan de linkerkant. Het bijzondere is dat de vouwwand over de volledige lengte van de oplegger opent, dus zonder rongen. Daarnaast is er een Sesam schuifdak aangebracht.

De vloer bestaat uit een mix van berken- en hardhout en de zijwanden zijn voorzien van ingelegde bindrails. Verder zijn er hoge aluminium stootplaten gemonteerd.

De oplegger werd compleet in Finland gebouwd, net als het Kaupe chassis. De voor onze contreien wat ongebruikelijke asopstelling werd door Van den Heuvel zo gespecificeerd. De laatste van de drie BPW assen is voorzien van het BPW naloop- fusee- stuursysteem. Boven de vijftig km- per uur en bij het achteruit rijden blokkeert deze as in de rechtuitstand.

Op aanvraag van de klant werd het chassis volledig gescoopeerd. Verder werden er fraaie RVS kisten aangebracht.

DEEL HET