Lichtgewicht kraanoplegger van Pacton

Pacton heeft een beduidend lichtere variant van de bekende kraanoplegger ontwikkeld. Lichter, maar zonder concessies te doen aan de kwaliteit en de duurzaamheid. Albers Transport BV uit Doesburg kreeg de primeur.

De uitdaging bij de ontwikkeling van de nieuwe lichtgewicht kraanoplegger was dat er gezocht werd naar een optimaal laadvermogen in combinatie met een 4x2 trekker met een zware vooras. In combinatie met 3 stuks 10 tons assen komt daarmee het totale treingewicht net boven de 50 ton uit.

Hoewel de oplegger, type TPD.344.C-B ruim 1.000 kg lichter is dan de bekende standaard Pacton 3-assige kraanoplegger, heeft Pacton ervoor gekozen om geen concessies te doen aan de vertrouwde kwaliteit. In het chassis en carrosserie zijn lichtere constructies en materialen toegepast maar zonder concessies te doen aan de bekende Pacton kwaliteit. Zo is er bijvoorbeeld vastgehouden aan het bewezen kraanspoor profiel van 150x20 mm en blijft de oplegger geschikt voor een 14Tm kraan. De 6-delige aluminium zijborden met aluminium Kinnegrip K20 rongen zijn 1.000 mm hoog, het kopschot kent de standaard hoogte van 1.200mm.

Voor de rest is er zoveel mogelijk gekozen voor de lichtere variant van bestaande onderdelen. De oplegger is voorzien van BPW 10-ton schijfremassen met Goodyear 385/65 R22,5 (5Ton) banden, voorzien van Alcoa velgen. Assen 2 en 3 zijn gedwongen gestuurd door een licht besturingssysteem middels stangen.

Verder kent de oplegger een groot aantal gebruikelijke opties zoals vetsmering op de besturingsdelen, een trekhaak, een pallethaaksteun op het kopschot, 2 x 14 stuks bindogen (capaciteit 2-ton) in de V-groef van het randprofiel, Alu leg steunpoten en vaste kraanoprijbokken. In deze variant van 12.950mm + 350mm weegt de oplegger nog geen 7.500kg. 

Albers Transport heeft al ruim 60 jaar ervaring in het vervoer van bouwmaterialen. Dit bestaat hoofdzakelijk uit bestratingsmateriaal, rioleringsbuizen en betonplaten. Met een dagelijkse landelijke dekking en meer dan 35 eenheden zijn er voor dit gespecialiseerde transport, wagens met eigen laad-/loskranen beschikbaar die voorzien zijn van de nodige hulpmiddelen. 

Het moderne wagenpark maakt het mogelijk om tot diep in stedelijke gebieden te leveren waar een lage uitstoot(Euro 6) en maximale manoeuvreerbaarheid een vereiste zijn.

 

 

DEEL HET

Meer over...