Lako met zelfrijdende dieplader

Lako Wegtransportmiddelen uit Eibergen komt met een bijzondere uitschuifbare dieplader naar Transport Compleet in Hardenberg.

De dieplader werd geheel op maat gebouwd voor Wielsma Internationale Autoservice uit Apeldoorn. De dieplader is zodanig gebouwd dat hij geschikt is voor het vervoer van de meest uiteenlopende soorten trekkers, bakwagens en oplegger.

De oplegger heeft een zeer lage laadvloerhoogte van 9 cm, om zo bedrijfswagens en opleggers binnen de wettelijk gestelde hoogte van 400 cm te kunnen vervoeren. De centrale hoofdligger is dusdanig geconstrueerd dat low-deck / mega voertuigen zonder problemen geladen kunnen worden. De centrale hoofdligger is uitschuifbaar uitgevoerd. In maximaal uitgeschoven toestand is het diepbedlengte 1120 cm. Op het uitschuif gedeelte van de hoofdligger is een op alle posities te fixeren console aangebracht welke gebruikt kan worden om de lading, waar nodig te ondersteunen.

De achterzijde van de oplegger is afneembaar en zelfrijdend! De aandrijving vindt plaats door een powerpack met hydraulische aandrijving en besturing. Het asstel is ook geschikt gemaakt om een oplegger van en naar de dieplader te transporteren met een afneembare opleggerschotel. Daarnaast kunnen met het zelfrijdende asstel met een trekstang ook voertuigen verplaatst worden. De oplegger is verder voorzien van 2 hydraulische lieren met allerlei hulpstukken.

De oplegger is compleet te zien tijdens Transport Compleet in Hardenberg op 17, 18 en 19 maart.

DEEL HET