Kwartet Floor S-Line aanhangwagens voor KHS Scrap Metals

HKS Scrap Metals uit Zwartsluis zet sinds kort een kwartet nieuwe Floor S-Line (FLA-9-18) drie- assige aanhangwagenchassis in voor het transport van afzetbakken. 

De aanhangwagens hebben een chassislengte van 7,2 meter en een totaal toelaatbaar gewicht van 27 ton. Ze vervangen oudere Floor-chassis uit 2005 en worden gebruikt in de metaalrecycling voor het transport van 40 kuubs afzetcontainers. HKS Metals was voor Pacton geen onbekende. Carlo Nijssen van HKS: "De gunfactor bij deze aanschaf was groot."

HKS Metals is onderdeel van TSR, de Europese marktleider in metaalrecycling. Met elf vestigingen in Nederland en België is HKS Metals in staat elke klant te bedienen. De HKS-vestigingen bevinden zich nabij water, om via binnenvaartschepen de metalen af te voeren naar de vestigingen in Moerdijk en Amsterdam, vanwaar ze wereldwijd getransporteerd kunnen worden.

De containers van HKS Metals worden geplaatst bij de industrie en bedrijven die metaalafval overhouden. Daarna wordt het restmateriaal bij HKS Metals gesorteerd en gerecycled. Ook Pacton Trailers uit Ommen is al jaren een vaste klant van HKS Metals. Het 'metaalrestant' van Pacton wordt door HKS Scrap Metals opgehaald en verwerkt voor recycling. Het lag dan ook voor de hand dat het bedrijf bij Pacton terecht kwam voor de nieuwe aanhangwagens.

Multifunctioneel

Met de Floor S-Line heeft Pacton een multifunctioneel aanhangwagenchassis in het programma voor alle afzetbaklengtes van 5 tot 7,5 m. De Floor S-Line is geschikt voor alle gangbare containeruitvoeringen. Een breed optiepakket zorgt voor het maatwerk toegespitst op elke klant. Er is de keuze uit onder meer een uitvoering in dubbel- of enkellucht, een kipchassis, een mechanisch of pneumatisch verstelbare triangel, een aanpassing voor Leebur / Bennes Marrel containers, een vetsmeersysteem en een aslift. 

De aanhangers zijn voorzien van negen tons assen, waarvan de middelste as liftbaar is uitgevoerd. De aanhangers hebben een vaste, niet-uitschuifbare triangel, een rvs-kist en dichte zijbescherming. 

Het SAF Intradisc luchtveerstel beschikt over een laagregeling voor de vooras en het asstel. Zo kan het chassis zakken tijdens het overzetten van een container. Led-verlichting is veelvuldig aanwezig rondom in onder meer de mistlampen, werklampen, zijlampen, steellampen, breedtelampen en kentekenlampen. De fraaie en typerende Floor-achterzijde heeft inbouw led-achterlampen met chromen accenten. 

Voor het tandemstel is dichte zijafscherming gerealiseerd, volgens EG-voorschrift. Er is vetsmering op de draaikrans. De volledig geschoopeerde aanhangwagens zijn afgewerkt in stijlvol Scania-grijs. 

Veiligheid voorop

Er is ruimschoots aandacht besteed aan veiligheid. Zo is in een achteruitrijcamera  en bij een afgekoppelde aanhangwagen zorgt de knipperende parkeerverlichting rondom voor de nodige zichtbaarheid.

TPMS 

Sinds 6 juli 2022 is een bandenspanningcontrolesysteem (TPMS) verplicht voor nieuw geïntroduceerde voertuigmodellen van bussen, vrachtwagens, trailers en aanhangwagens zwaarder dan 3.500 kg. Vanaf 7 juli 2024 moet elk nieuw voertuig dat onder de wetgeving valt van een TPMS zijn voorzien. HKS ging nog een stap verder met een systeem dat de banden automatisch op de juiste spanning houdt. Zeker in de recyclingbranche is het risico op bandenschade groot en hiermee kan een band op spanning gehouden worden. Bovendien zorgt het systeem voor een altijd optimale bandendruk, wat gunstige gevolgen heeft voor het verbruik.

DEEL HET

Meer over...