Krone neemt Brüggen over

Fahrzeugwerk Bernhard Krone GmbH neemt Brüggen Fahrzeugwerk & Service GmbH over. Brügen is al ruim dertig jaar leverancier van Krone.

Brüggen Fahrzeugwerk produceert de zogenaamde BDF laabakken of 'Swap body's' aan Krone. Brüggen Fahrzeugwerk produceert in Herzlake en in Lübteen daarnaast de Krone Cool Liner en Krone Dry Liner opleggers. De samenwerking werd ruim dertig jaar geleden ingezet met een handdruk en sindsdien zijn de beide bedrijven onlosmakelijk met elkaar verbonden geweest. Gebrek aan opvolging heeft er nu toe geleid dat Krone het bedrijf overneemt waardoor de toekomst voor de Brüggen bedrijven gewaarborgd is.

Krone gaat voortaan door het leven als Krone Commercial Vehicle SE en daar is geen woord Duits bij. Het onderstreept het internationale karakter van het bedrijf want Krone is niet voor niks nummer twee in Europa waar het gaat om opleggers.

Voor de nabije toekomst staan er grote investeringen in de productie op stapel. Alleen al in Werlte is er een plan om 50 miljoen Euro te investeren.

Onder het nieuwe Krone Commercial Vehicles SE vallen Gigant assen, de trailerfabrieken in Werlte, Herzlake, Dinklage en Lübtheen alsmede de fabriek in het Turkse Tire. Het hoofdkantoor blijft gevestigd in het Noord Duitse Werlte. In de nieuwe structuur zijn Bernhard Brüggen, Aloys Schnelte en Gero Schulze aangesteld in de raad van bestuur.

 

DEEL HET

Meer over...