Koeltrailergegevens op truckdisplay

Koeltrailerbouwer Chereau introduceert de mogelijkheid om temperatuurgegevens over je trailer en van de koelmotor rechtstreeks in de display van je dashboard te bekijken. Hiertoe werkt de trailerbouwer samen met truckmerken als Scania, Volvo en Mercedes. Het is de bedoeling dat andere merken volgen.

Alle info in één display, dat is het uitgangspunt van Chereau. Het trailermerk wil koel- en vriestransporten beter beveiligen. Zo kan de chauffeur meteen zien of de laadklep goed dicht zit, hetzelfde natuurlijk voor de deuren of schuifdeur, en bekeken kan worden welke temperaturen er heersen in de trailer of in de diverse compartimenten.

Opent de chauffeur de trailer, dan stopt de koelmotor automatisch en gaat de LED-verlichting aan. Bij Chereau zit die niet in het plafond, maar bovenin de zijwand. Soms heb je als chauffeur heel veel haast en mocht je dan weg willen rijden met een niet volledig gesloten laadklep, dan zet de trailer elektronica de truck op de rem, inclusief waarschuwing in het dashboard.

Alle slimmigheid zit in een mooi kastje dat tegen het kopschot is gebouwd. Achterin de trailer beschikt de chauffeur over een multifunctioneel bedieningspaneel. De trailer 'praat' met de truck via de normale vijftien pins stekker die we allemaal al kennen. Komend najaar kan dit nieuwe systeem besteld worden, dan melden we er nog meer nieuws over. Chereau belooft dat het de komende tijd nog meer kunstjes hiervan onthult. een en ander is mogelijk doordat de trailer van multiplex bedrading is voorzien, en van tal van sensoren. Een techniek die al bekend is in de autobouw, maar die nog niet tot nauwelijks wordt toegepast in de trailerwereld. 

DEEL HET