Kögel op Transport Compleet

Tijdens de vakbeurs Transport Compleet in Gorichem is de Duitse trailerbouwer Kögel van de partij met een schuifzeil oplegger in Benelux uitvoering. Deze oplegger is speciaal verstevigd voor de zware inzet in landen als Nederland en België. 

Het zeer solide chassis is door een uitgekiende indeling van de dwarsliggers geschikt voor het vervoer van zware ladingen, voor de meest uiteenlopende soorten wegdek en voor dagelijkse laad- en losopdrachten, ook in moeilijke omstandigheden. Het draagvermogen van de bodem maakt hoge asbelastingen met een heftruck tot 7,2 ton mogelijk. De Kögel Cargo beschikt tevens over een laag eigengewicht en een zeer robuuste opbouw. Dankzij de beide doorlopende dakversterkingsprofielen is bij geopende zijwanden geen ondersteuning door rongen nodig. Het basismodel van de trailer is goed voor een eigengewicht vanaf ca. 6.000 kg. Daardoor is hij uitstekend geschikt voor transporten met een grote nuttige lading. 

Bij de Kögel Cargo hangen bij geopend dak geen kabels in het laadruim, want deze zijn in het dakzeil geïntegreerd. Hierdoor kunnen de kabels niet achter de lading blijven haken. Voor het optimaal vastzetten van de lading zijn naast de Vario-Fix-kantbalk, waarmee de vracht vrijwel traploos kan worden vastgesjord, nog eens 13 paar sjorogen met elk 2.000 kg trekkracht beschikbaar. Uiteraard beschikt de Cargo over het ladingzekeringscertificaat conform DIN EN 12642 code XL. 

De op Transport Compleet in Gorinchem tentoongestelde Cargo laat verder ook nog diverse individuele optie mogelijkheden zien, waaronder bijvoorbeeld een twee millimeter dikke en 1250 millimeter hoge verzinkte staalplaat, die aan de binnenkant van de voorwand is aangebracht voor een hogere voorwand belasting. Verder is het beurs model o.a. uitgerust met versterkte stalen stootblokken  voor het veilig aandokken. Als bescherming tegen heftrucks is een acht millimeter dikke, overdwars lopende stalen hoeklijn over de gehele breedte aangebracht, als ook een afsluitnokkenbescherming die zussen de sluitingen is gemonteerd. En nog een optie die bij dit model wordt getoond is de Harthouten Omega-vloer voor nog meer draagvermogen.

 

 

DEEL HET