Jumbo Groenewegen overgenomen door Solvest

Directeur Lambert van der Meulen van Jumbo Groenewegen verkoopt zijn aandelen aan Solvest Participaties uit Loenen aan de Vecht. Hierdoor komt de trailerbouwer na ruim 90 jaar in andere handen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Van der Meulen (61) verkoopt het familiebedrijf om 'de continuïteit te kunnen waarborgen', zoals hij zegt. Hij blijft als adviseur bij het bedrijf betrokken. Onduidelijk is of het bedrijf in de problemen is gekomen. Maar Solvest meldt op zijn website dat het 'geïnteresseerd' is in overnames van kleinere bedrijven die 'een kans verdienen'. Solvest zegt dat 'teveel bedrijven, met name in het mkb, onnodig failliet gaan'.  Solvest schrijft: 'Het uitgangspunt bij de oplossing is dat de ondernemer betrokken blijft en mede verantwoordelijkheid draagt'.

Jumbo Groenewegen heeft 35 medewerkers in Helmond, waar trailers worden ontwikkeld en verkocht. De productie vindt met 175 medewerkers plaats in Bosnië. Het bedrijf verkoopt op jaarbasis momenteel zo'n 400 opleggers.

Solvest noemt zich een investeerder die ook 'organisatiekracht' inzet om zijn participaties 'naar een hoger plan' te tillen. Chris Vink van Solvest zegt te willen investeren in herinrichting van de productielijnen in Bosnië. Volgens Vink heeft dat geen gevolgen voor het aantal medewerkers, niet in Bosnië en niet in Helmond.

DEEL HET