Hobur volume tanktrailer voor Oenema

K.H. Oenema & Zn. Melktransport uit Heerenveen heeft een Hobur volume tankoplegger in gebruik genomen. De veertig kuub grote tanktrailer weegt slechts 6300 kilo door onder meer de toepassing van een kunststof buitenmantel en aluminium wielen.

De voorste as is als liftas uitgevoerd. De laatse as is een naloopas, dus niet gedwongen gestuurd. Dat kan omdat deze oplegger bestemd is voor het zogenaamde 'intravervoer.' Dat is het melkvervoer tussen productie locaties. Hierdoor hoeft deze oplegger niet te manouevreren op krappe boeren erven.

Vanwege de veiligheid zijn er geen manluiken aan de bovenkant aangebracht. Trap, reling en bordes ontbreken dus en ook dat scheelt gewicht. Om de tank te kunnen inspecteren is er aan de voorzijde een inspectieluik aangebracht.

De oplegger wordt ingezet voor het transport van melk- en melkproducten en vooral van room. Dat verklaart ook het enorme volume van de tank. De oplegger werd geleverd door Burg Service in Barneveld waarna TSF in Heerenveen de laatse hand legde aan de koppeling met de door hun geleverde nieuwe DAF Euro-6 trekker. Dankzij de Paccar MX11 krachtbron weeft deze DAF trekker rijklaar 7 ton waardoor het combinatiegewicht beperkt blijft tot 13.300 kg.

DEEL HET