Heiwo bouwt doordachte LZV's voor Kruger Transport Groep

KT Groep, een specialist in het vervoer van kleding en textiel, zowel op pallets als hangend, heeft via TIP Trailer Services enkele unieke trailers en links laten bouwen door Heiwo.

Het gaat om een drietal trailers en twee zogeheten 'links' die essentieel zijn om tot een B-Double LZV te komen. Met deze LZV kan KT Groep 106 pallets vervoeren die een hoogte hebben van 1,20 meter. Dit is mogelijk doordat in de trailers en links een dubbele laadvloer gemonteerd kan worden.

De nieuwe voertuigen hebben echter nog meer kenmerken, die aantonen dat Kruger een specialist is op het gebied van dit type vervoer.  Zo kan per rit bepaald worden of die dubbele laadvloer wel nodig is. De trailers zijn ook geschikt gemaakt voor het vervoer van hangende confectie. Daarbij is gebruik gemaakt van een kledingstangensysteem van LoadLok dat tijdsbesparend werkt. In plaats van die stangen stuk voor stuk te verwijderen, kan de chauffeur ze nu ontgrendelen en ze eenvoudig  tegen het plafond plaatsen wanneer hij ze niet nodig heeft.

De trailers zijn verder voorzien van roldeuren en van een onderschuiflaadklep. Die laadklep is van het nieuwste type, dat keurig lijnt met de achterklant van de trailer. De roldeuren zijn optimaal beveiligd, het type kleding dat op pallets vervoerd is waardevol en er gaat veel van in de trailer. De roldeur is pneumatisch en elektronisch beveiligd. Toepassing van roldeuren vereist dat het achterkader van de trailer versterkt wordt. Dit heeft Heiwo zowel in- als uitwendig gerealiseerd.  Aan de achterkanten van zowel de trailer als de link is een camerasysteem aangebracht. Vermeldenswaard is verder dat de achterste as van de trailers gedwongen gestuurd is en dat de links, die zijn gebouwd door Draco, op 19,5 inch 50-serie Goodyear banden staan.  De trailers zijn ook uitgerust met een Tailguard systeem.

Kruger Groep heeft zestien voertuigen op de weg en beschikt over meerdere wissellaadbakken. Er wordt gereden voor de bekende modewarenhuizen. Kruger reed in het verleden met trailers van een ander merk, maar werd door TIP Trailer Services, dat bij deze transactie de leasing op zich neemt, gewezen op de voordelen van een Heiwo opbouw. Daarmee toont directeur Wilbèr Kruger zich meer dan tevreden. ''De trailers moeten zo'n negen jaar mee gaan, maar deze halen zeker twaalf jaar'', is zijn overtuiging. Met de LZV kan Kruger grotere hoeveelheden kleding vervoeren. ''Maar dat vereist wel afstemming met de logistieke systemen van de klant'', zegt Kruger. "Dit hebben we nu met enkele klanten rond. We verwachten dat daardoor alle betrokken partijen voordeel gaan halen uit het rijden met deze combinaties.'' 

DEEL HET