Faymonville breidt MAX-serie verder uit

De Luxemburgse constructeur van zwaar transport materieel Faymonville zal op de komende Bauma, die medio april in München gehouden wordt, uitpakken met nieuwe varianten van het MAX-traileraanbod.

Te zien zijn een kortere versie van de PrefaMAX binnenlader voor betonnen elementen, die uitschuifbaar is. Standaard is deze betontrailer 9,5 meter lang. Hij kan maximaal 2,4 meter uitgeschoven worden. Hiermee wil Faymonville inspelen op de vraag naar betere bereikbaarheid op bouwplaatsen waar de ruimte vaak beperkt is, zonder in te leveren op laadvermogen.

Centraal op de Bauma staat de MegaMAX met onafhankelijke wielophanging die de Luxemburgers Twin Axle II noemen en waarmee in Duitsland aslasten mogelijk zijn van twaalf ton per as. Verder toont Faymonville net als op de vorige Bauma de verbreedbare MultiMAX seimi dieplader. Het hydraulisch verbreden van de laadvloer kan met behulp van een afstandbediening geregeld worden. De maximale breedte bedraagt 3,2 meter.  

Van de MultiMAX laat Faymonville diverse varianten zien, men heeft hier onder andere exportplannen mee buiten Europa. Ook toont men een lichtere versie van deze MultiMAX, die besteld kan worden met naar keuze drie tot negen assen. 

DEEL HET