Dubbele koppeling van Middelbos voor LZV

Middelbos BV Import & Groothandel uit Assen toont op Transport Compleet 2017 de nieuwe onderbouwbok WUB18/1B-AS van leverancier WAP. De onderbouwbok is speciaal ontwikkeld voor de inbouw in een trekkerchassis. Hiermee kan de klant naast de opleggerkoppeling die standaard op een trekker zit, ook een schamel- en middenasaanhangwagen trekken. 

Specialist Harrie Meinders van Middelbos legt uit: ‘‘De BAS-bok zoals wij hem noemen, is uniek in zijn soort. Voor zover ik weet zijn wij de enige in Nederland die een soortgelijke bok kunnen leveren. Deze bok heeft aansluitingen voor twee vangmuilkoppelingen en wordt vaak gebruikt voor het rijden met aanhangwagens bij bijvoorbeeld LZV-combinaties. Denk hierbij aan een trekker met oplegger, met een extra middenas aanhangwagen. Om met de middenas aanhangwagen te kunnen rijden zonder oplegger, ontbreekt vaak een koppeling op de trekker. Ook wordt de trekker met dubbele koppeling veel gebruikt bij transportbedrijven, om gemakkelijker te kunnen rangeren op het eigen terrein.’’

De onderbouwbok is op aanvraag leverbaar bij Middelbos BV Import & Groothandel in Assen en is dus te zien in Hardenberg volgende week.

DEEL HET