Doll- Panther voor Schouten Transport

Schouten Transport uit Nieuwleusen heeft twee Doll Panther semi-diepladers in gebruik genomen. Deze trailers zijn voorzien van onafhankelijke wielophanging.

Schouten Transport is actief op het gebied van exceptioneel vervoer voor verschillende klanten. Zo vervoert het bedrijf betonelementen, maar ook staalconstructies en grote ketels en tanks. Mede eigenaar Gerrit Mijnheer: ''Ladingen worden in dit segment steeds zwaarder en hoger. Klanten maken optimaal gebruik van nieuwe technologische ontwikkelingen in onze branche. Ladingen van bijvoorbeeld 4 meter hoog of 55 ton zijn tegenwoordig meer regel dan uitzondering.’ 

Door de onafhankelijke wielophanging hebben deze trailers een rijstand van 85cm laadvloerhoogte (afzakbaar tot 80cm)  met 12 ton per aslijn. De trailers zijn compleet gedwongen gestuurd (inclusief remote besturing) en hierdoor enorm flexibel. Meer laadvermogen (ruim 50 ton) met maar 4-aslijnen (minder bandenslijtage) op een lagere laadvloerhoogte met een enorme flexibiliteit. Dit betekent zeer concurrerend ten opzichte van zware, lompe en kostbare diepladers. 

Eén van de twee trailers is dubbel-uitschuifbaar tot 27 meter lengte. Waarbij op het lage gedeelte een vloer ontstaat van 23 meter lang! Beide trailers zijn voorzien van tussentafels, doorlaadbokken, oprijrampen, verbreders en rongen, waarmee de trailers zeer divers ingezet kunnen worden. Of het nu gaat om een prefabbetondeel van 18 meter lang en 50 ton of om een rupskraan van 45 ton. De trailers zijn daarnaast voorzien van gecertificeerde sjorogen en voldoende markeringsmiddelen om veilig op weg te gaan en te voldoen aan de strenge wet-en regelgeving. Daarnaast is al het materieel van Schouten Transport voorzien van doorlopende ontheffingen in verschillende landen waardoor enorm snel gereageerd kan worden.

Schouten Transport is bijzonder content met de nieuwe Doll trailers. Zo vervoerde het bedrijf al een 48 ton zware lading naar Noorwegen zonder enige problemen. Doll trailers worden in Nederland vertegenwoordigd door Bruinenberg Trailers.

DEEL HET