DAF XF530 met Hiab X-HiPro 1058E-8

FBS heeft voor Bouwman Cargo Solutions te Harderwijk een DAF XF 530 FAX 8×2 bakwagen voorzien van een Hiab X-HiPro 1058E-8 met een open laadbak.

De open laadbak is voorzien van twistlocks (op maat geschikt voor één 20ft container), diverse rongpotstraten en de nodige 8 tons sjorogen.

De wagen is aan de voorzijde voorzien van een steunpootset onder de cabine voor capaciteitsverhoging voor het voertuig en aan de achterzijde is een constructie gemaakt t.b.v. de heftruck die mee moet.

Achter de kraan bevindt zich het kopschot waarin ruimte is voor het opbergen van verlenglepels van de heftruck en het opbergen van rongen. Op dit kopschot is een RVS ladderbak gemonteerd met hierop evenaarsteunen voor het meenemen van een evenaar.

Voor de aanhangwagenkoppeling is gekozen voor een 40mm Ringfederkoppeling gemonteerd in het chassis plus een 50mm VBG onderbouwvangmuil.

De opbouw is voorzien van diverse RVS-kisten (vervaardigd van geborsteld plaatmateriaal):

  • Onder de laadvloer achter de 2e vooras, tussen as 2 en 3 kisten voorzien van lades in standaard en zware uitvoeringen.
  • Voor de olietank een kist ten behoeve van harpsluitingen.
  • Verder aan weerszijde tussen de assen van het achterste tandemstel uittrekbare assenkisten, geschikt voor het opbergen van zware kettingen.

 

DEEL HET