D-Tec wint Innovation Award RAI Carrosserie NL

Trailerfabrikant D-Tec is de winnaar geworden van de Innovation Award die RAI Carrosserie NL ter gelegenheid van de MobiliteitsRAI 2017 toekent. De prijs wordt toegekend aan de nieuwe Flexliner kippertrailer van D-Tec. De fabrikant betreedt hiermee een compleet nieuw marktsegment.

Andere genomineerden waren de e-Ducato bestelauto van Tribus, ook een Nederlands product, de Natural Refrigerant Trailer Unit van koelmachinefabrikant Carrier en de SAF Intra CD Trak hydraulische aandrijving op een traileras.

De jury heeft zwaar laten meewegen dat D-Tec met een compleet nieuwe trailer naar de MobiliteitsRAI komt en dat het een nieuw marktsegment betreedt waarmee D-Tec haar potentieel aanzienlijk versterkt. De jury is overtuigd dat de combinatie van de reeds bewezen elementen zoals het kokerchassis en de gestuurde assen in deze toepassing een onderscheidend voertuig oplevert. De jury vindt de toepassing van hoogwaardig staal aantrekkelijk voor onder andere laadvermogen en ook weer duidelijk onderscheidend ten opzichte van alternatieve in de markt. De jury is overtuigd van de voordelen van het gebruik van een kokerchassis in deze kiepoplegger, zoals gewichtsbesparing, een hoger laadvermogen en een verbeterde stabiliteit ten opzichte van traditionele ladderchassis’. De jury spreekt lof over de innovatieve en technisch slimme aanpak met dit zowel nationaal als internationaal aansprekenderesultaat, en daarmee draagt D-TEC bij aan het innovatieve karakter van de Nederlandse voertuigindustrie.

De MobiliteitsRAI opent vandaag, 19 oktober haar deuren en duurt tot en met zaterdag 21 oktober.

 

 

DEEL HET