CityBox krijgt lichtere, sterkere laadvloer

Op Transport Compleet 2016 te Gorinchem, is op de stand van CityBox een compleet nieuwe productlijn in première gegaan. Het gaat hier om lichtgewicht laadbakken voor alle voertuigsegmenten tot 12 ton.

 

De productlijn onderscheidt zich volgens CityBox op tal van punten. Vergeleken met de vorige generatie CityBoxen hebben de bouwers producten kunnen ontwikkelen die lichter van gewicht zijn met behoud van de bekende CityBox-kwaliteit. Op de opbouw geldt een volledige garantie van 3 jaar.   

Vanuit een exclusieve samenwerking met de VDL Groep (VDL Fibertech),  heeft CityBox een naar eigen zeggen unieke en lichtgewicht composiet vloerconstructie weten te ontwikkelen. Op een gemiddelde laadbak resulteert dat in een gewichtsreductie van ca. 35kg. In combinatie met de vernieuwde CityBox resulteert dat al in een gewichtsbesparing ca. 75kg.

 

De nieuwe CityBox onderscheidt zich ook door een uniek en vernieuwend ontwerp, aldus CityBox. ''We wilden op het vlak van design een product presenteren dat een heel waardevolle toevoeging is voor iedere bedrijfswagen. Daarnaast zijn wij ook bekend van diverse home delivery concepten waarbij het doel is om straatbeeldbepalende voertuigcombinaties te leveren. Te denken valt hierbij aan de concepten van Jumbo Supermarkten en PostNL.

 

De Europese introductie van de nieuwe CityBoxen zal plaatsvinden op de IAA in Hannover (Hal 25, Stand A14) van 22-29 September 2016.

DEEL HET