CIMC neemt SDC Trailers over

Het Chinese CIMC, bekend van verwoede pogingen om voet aan de grond te krijgen van de Europese trailermarkt, heeft de Noord Ierse trailerfabrikant SDC overgenomen. In 2009 probeerde CIMC het toen failliete Kögel over te nemen, dat uiteindelijk door Humbaur werd gekocht. In een eerder stadium kocht CIMC het Nederlandse Burg, inclusief carrosseriebouwer Burgers en het Belgische LAG. Deze bedrijven maken nog steeds deel uit van CIMC, in Pijnacker staat de Burg fabriek leeg. 

Het nieuw op te richten merk Burg CIMC werd een fiasco. Een nieuw gebouwde fabriek nabij die van Kögel werd wel gebouwd, maar er werd nooit een trailer geproduceerd. Inmiddels heeft CIMC een bedrijf in Gdansk van waaruit het trailers de markt op wil brengen in Europa. 

Blijkbaar schaakte CIMC op meerdere borden, want inmiddels hebben de Chinezen het Boord Ierse bedrijf gekocht. SDC Trailers maakt deel uit van de Retlan Group en bedient voornamelijk de Britse markt en heeft bijvoorbeeld de Stobart Group als grote klant. Op continentaal Europa is SDC geen speler van betekenis. De vraag is of dit door de overname door SDC gaat veranderen. SDC realiseerde vorig jaar een omzet van 237 miljoen euro. Dit jaar wordt een iets lagere omzet verwacht.

DEEL HET