Chereau met SOR in The Reefer Group

Het Franse trailermerk Chereau is overgenomen door een private-equity fund met de naam Miura. Deze club uit Barcelona nam eerder al het Spaanse SOR over en brengt de beide merken nu onder in 'The Reefer Group.'

Door de oprichting van 'The Reefer Group' ontstaat wordt volgens Miura de grootste Europese speler op het gebied van de bouw, marketing en ontwerp van laadbakken en opleggers voor geconditioneerd vervoer. Dat mag op zijn minst ambitieus genoemd worden want de huidige marktleider Schmitz Cargobull is altijd nog fors groter dan de beide bedrijven bij elkaar.

Ondanks dat het best goed gaat met Chéreau, lukt het het bedrijf maar moeilijk om, zoals in de jaren negentig, serieuze exportaantallen te realiseren. Aartsrivaal Lamberet is hierin wel succesvol gebleken. Sinds de crisis en een splitsing binnen de familie, is Chéreau weer gezond en leverde het vorig jaar zijn 100.000e trailer af. Twee jaar eerder werd het zestigjarig bestaan gevierd. 

De nieuw gevormde groep verwacht een omzet van 220 miljoen Euro per jaar en werkgelegenheid voor 1000 mensen te creëren.

De beide merken SOR en Chereau zullen onafhankelijk van elkaar op de markt opereren. In ons land wordt SOR vertegenwoordigd door de Bakker Groep. Chereau wordt geïmporteerd door Hertoghs Carrosserieën.

 

DEEL HET