Burgers Carrosserie verdubbelt productie

Oorspronkelijk waren het er vier begin dit jaar, het zijn er nu tien per week, maar volgend jaar bouwt Burgers Carrosserie in de sterk uitgebreide faciliteiten in Aalsmeer achtten dubbeldeks trailers per week. Ze zijn voornamelijk bedoeld voor retailers in Nederland en buitenland.

De eerste generatie dubbeldekkers bij een grote retailer zijn nu zo’n twaalf jaar oud, het punt om in te ruilen komt ook in zicht. Volgens directeur Ton Burgers heeft de retailer er volgend jaar weer een verdubbeling van het aantal dubbeldeks trailers nodig. Hij zegt dat de onderhoudscontracten van de nieuwe trailers vanaf 2018  zijn vastgesteld op een looptijd van zes jaar. Verder worden de buitenlandse vestigingen in 2018 uitgebreid met 3 extra werkplaatsen in Frankrijk, Duitsland en Polen.

De vierde productielijn die in Aalsmeer benodigd is om dit aanzienlijk grotere volume te kunnen produceren, is volgend jaar gereed. Burgers Carrosserie benadrukt dat het de productie van normale carrosserieën gewoon handhaaft. Hiervoor geldt een levertijd van niet meer dan twaalf weken, wat in de huidige marktomstandigheden een zeer korte looptijd is.  

DEEL HET