Bouwman Groep zet twee LZV in

Bouwman Groep uit Harderwijk gaat LZV inzetten om aan de vragen van klanten te kunnen blijven voldoen. Het bedrijf heeft het installeren van koel- en vriesmeubelen als hoofdactiviteit.

Bouwman heeft een eigen wagenpark dat bestaat uit diverse voertuigtypen. Vanwege de toegenomen hoeveelheden en lading, in combinatie met de grootte van vestigingen van klanten, wil Bouwman nu twee LZV gaan inzetten voor diverse werkzaamheden.

''Regelmatig komt het voor dat we met drie combinaties naar een klant moeten. Zetten we een LZV in, dan zijn we flexibeler en we sparen een trekkende eenheid uit'', aldus Bouwman.  

Een kenmerk van de lading is dat die nooit zwaar is. Om die reden rijdt Bouwman met volumineuze opbouwen en chassis die op lage banden staan. ''Meubilair bevat veel lucht, we komen nooit aan de maximaal  toegestane gewichten. We kunnen nu met deze LZV in de vloot slagvaardiger optreden.'' Bouwman wijst erop, dat er nauwelijks extra investering nodig was. ''We hebben een jong gebruikte dolly gekocht van Draco, voorzien van BPW-assen, schijfremmen en kleine 17,5 inch wielen.

De LZV op de foto is een samenstel van een Scania 6x2 bakwagen met afzetsysteem, de genoemde dolly en een mega oplegger van Krone. Het hele span staat op lage banden in de 60-serie, de sleepas van de Scania en de vooras, staan op nog iets lagere 55-serie banden. De Krone oplegger is voorzien van de vereiste extra zij afscherming. 

De tweede LZV die Bouwman Groep wil gaan inzetten bestaat uit een trailercombinatie met een wipkar erachter. De Bouwman Groep bestaat uit diverse bedrijven die zich specialiseren op het gebied van koel- en vriesmeubelen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Harderwijk waar Bouwman onder andere beschikt over een opslag van ruim 20.000 m2. Naast de vestiging in Nederland beschikt de Bouwman Groep ook over vestigingen in Polen. Bij de Bouwman Groep zijn ruim 65 mensen werkzaam in Nederland en in het buitenland.  

DEEL HET