Botlek Trailer Service naar TIP Group

TIP Group kondigt de overname aan van Botlek Trailer Services (BTS), eigendom van De Rijke Group, een van Rotterdams oudste familiebedrijven in transport, opgericht in 1945.

BTS is een volwaardige werkplaats met twee locaties, die naast de bestaande Botlek-vestiging en werkplaats van TIP opereert en vergelijkbare klanten als TIP bedient. Ze hebben langdurige relaties met klanten als Hoyer, P&O FerryMasters, Schmitz CargoBull, CLDN, Ewals, DFDS en Krone.

Het M&R-aanbod van TIP zal sterk worden uitgebreid door het toevoegen van carrosserieherstel, spuitwerk, onderhoud en reparatie van tankers aan ons huidige dienstenpakket. Met deze overname verwerft TIP alle activa van BTS, inclusief werkplaatsuitrusting en onderdelen. Deze overname brengt het aantal werkplaatsen in Nederland op zestien en vergroot ons marktaandeel in de onderhouds- en reparatiemarkt (M&R).

Toen Bob Fast, president en CEO van TIP, de details van deze overname bekendmaakte, zei hij: "We zijn verheugd om BTS in de TIP-familie te verwelkomen. Dit is een belangrijke stap in onze Benelux groei en zal onze aanwezigheid in het Rotterdamse havengebied sterk vergroten."

Peter Jan Troost, Managing Director TIP Group Benelux: "De overname van BTS zal ons dienstenaanbod in een van de strategisch belangrijkste transportlogistieke gebieden in Europa verbreden. TIP heeft al een goede relatie met BTS en we werken samen met hen en De Rijke Group aan een soepele en moeiteloze overgang voor alle betrokken partijen, inclusief de continuïteit van de activiteiten voor alle klanten en leveranciers."

DEEL HET